Najava: Nesaglasnost 15



U utorak 30. maja, u 20h, u kafe galeriji Izba održaće se nova u nizu Nesaglasnosti.Učestvovaće pesnici Siniša Tucić i Marjan Čakarević, dok će moderator biti Stevan bradić.
Siniša Tucić rođen je 1978. godine u Novom Sadu. Pesnik, esejista i multimedijalni umetnik. Objavio je tri zbirke poezije: Betonska koma (1996), Krvava sisa (2001), Nove domovine (2007) i Metak (2012). Jedan je od priređivača zbornika nove novosadske poezije Nešto je u igri (2008). Sarađivao je u časopisima: Tisa, Ovdje, Transkatalog, Simposion, Nezavisni, Danas, Stanje stvari i Polja. Bavio se scenskim izvođenjem u Kamernom pozorištu muzike – Ogledalo. Živi i radi u Novom Sadu.
Marjan Čakarević rođen je 1978. godine. Diplomirao i masterirao na katedri za srpsku i svetsku književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde je sada na doktorskim studijama. Poeziju, kritiku, studije, esejistiku i publicističke tekstove objavljuje od druge polovine devedesetih godina. Objavio pesničke knjige: Paragrad (1999), Sistem (2011), Jezik (2014), Sedam reči grada (2014) i Tkiva (2016), za koju je dobio nagradu Branko Miljković. Priredio je tematski broj časopisa Gradac posvećen dendizmu (2013). Član je Uredništva časopisa Polja. Živi u Beogradu.
Nesaglasnost je ciklus književnih večeri na kojima se novosadskoj publici u slobodnoj formi, kroz dijalog i čitanje, predstavljaju književnici i književnice novije generacije.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *