uredništvo


Stevan Bradić (1982, Novi Sad), osnovne studije završio je na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Diplomu mastera stekao u na univerzitetima u Novom Sadu i Stokholmu. Doktorirao je na Odseku za komparativnu književnost u Novom Sadu. Piše poeziju, eseje, prikaze i kritiku, prevodi sa engleskog. Objavio je zbirke pesama Jastog (Novi Sad: Prelom, 2021), Na zemlji (Beograd: Treći trg, 2017), U kotlarnici (Novi Sad: Adresa, 2013) i studije Nemi govor (Novi Sad, IK Zorana Stojanovića, 2021), Nemogući zavičaj (Šabac: Fondacija “Stanislav Vinaver”, 2020) i Simulacija i gastronomija (Beograd: Službeni glasnik, 2012). Dobitnik je nagrade Vasko Popa za 2022. godinu. Zaposlen je na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Živi u Novom Sadu.


Marko Bogunović (1989, Novi Sad) – Masterirao na Odseku za komparativnu književnost i teoriju književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 2015. godine. Piše kritike i eseje za časopise Zlatna greda, Polja, Letopis Matice srpske. Objavljivao sporadično i u drugoj periodici. Trenutno obrađuje istorijski materijal za prvi roman. Prevodi sa engleskog. Živi na relaciji Novi Sad-Novi Beograd/Paviljoni.


Milica Denković završila master Novih likovnih medija, smer Intermedijalna istraživanja na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Prošla je put od štampanih medija do interneta – od likovno-tehničkog urednika do web fotožurnaliste. Bavi se fotografijom i digitalnom ilustracijom. Izlagala je na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu: Hrvatska, Mađarska, Holandija, Švedska. Član je SULUV-a. Trenutno polje rada: web dizajn. Takođe sveži wordpress entuzijasta. Šira interesovanja: transmedijalno pripovedanje, kopirajt i kreativno pisanje. Voli da piše kratku prozu i slem poeziju.


Nikola Oravec (Novi Sad, 1984) pesnik, kritičar i esejista, završio je studije filozofije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Objavio je zbirku pesama Kocke su bačene! (2015). Dobitnik je prve nagrade festivala za poeziju Protest u kulturi 2013. godine. Učestvovao je na European Poetry Slam Championship 2014. u Malmeu, Švedska. Piše poeziju, prikaze i kritiku, objavljuje u periodici, vodi i organizuje ciklus književnih čitanja i performansa Poetarium, uređuje blog za satiru Paradocs. Živi u Novom Sadu.


Branislav Živanović (1984, Novi Sad), osnovne i master studije završio je na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, gde je trenutno na doktorskim studijama. Piše poeziju, esej i književnu kritiku. Aktivan kao rep artist. Zastupa ideju da se poezija govori – repoezija: verbalna perkusija sa ili bez instrumentalne pratnje, što promoviše kroz svoja muzička izdanja i pesničke i muzičke nastupe. Objavio je četiri knjige poezije: Pogledalo (2010) [„Brankova nagrada“], Crno svetlo (2012), Sidro (2017) i Pesma galiota (2019) . Član je Društva književnika Vojvodine. Zaposlen je na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Živi u Novom Sadu.