uredništvo


Stevan Bradić (1982, Novi Sad), snovne studije završio je na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Diplomu mastera stekao u na univerzitetima u Novom Sadu i Stokholmu. Doktorirao je na Odseku za komparativnu književnost u Novom Sadu. Piše poeziju, eseje, prikaze i kritiku, prevodi sa engleskog. Objavio je zbirke pesama Na zemlji (Beograd: Treći trg, 2017), U kotlarnici (Novi Sad: Adresa, 2013) i studiju Simulacija i gastronomija (Beograd: Službeni glasnik, 2012). Zaposlen je na Odseku za kompara tivnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Živi u Novom Sadu.

 


 

Jelena Anđelovska (1980, Beograd), diplomirana dramaturškinja, autorka zbirki poezije Domovina, bes, mašina (2013) i 09:99 ujutru (2016). Pesme su joj prevođene na engleski, italijanski i mađarski jezik. Izvodi poeziju u saradnji sa muzičarima i vizuelnim umetnicima. Osnovala i vodila novosadski poetski program „Poezija u kući“. Radila kao novinarka, konobarica, SOS konsultantkinja za žene u nasilju, prodavačica na pijaci, itd. živi sa psom Lili.

 

 


 

Marko Bogunović (1989, Novi Sad) – Masterirao na Odseku za komparativnu književnost i teoriju književnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 2015. godine. Piše kritike i eseje za časopise Zlatna greda, Polja, Letopis Matice srpske. Objavljivao sporadično i u drugoj periodici. Trenutno obrađuje istorijski materijal za prvi roman. Prevodi sa engleskog. Živi na relaciji Novi Sad-Novi Beograd/Paviljoni.

 

 


 

Milica Denković završila master Novih likovnih medija, smer Intermedijalna istraživanja na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Prošla je put od štampanih medija do interneta – od likovno-tehničkog urednika do web fotožurnaliste. Bavi se fotografijom i digitalnom ilustracijom. Izlagala je na više grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu: Hrvatska, Mađarska, Holandija, Švedska. Član je SULUV-a. Trenutno polje rada: web dizajn. Takođe sveži wordpress entuzijasta. Šira interesovanja: transmedijalno pripovedanje, kopirajt i kreativno pisanje. Voli da piše kratku prozu i slem poeziju.

 


 

Nikola Oravec (Novi Sad, 1984) pesnik, kritičar i esejista, završio je studije filozofije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Objavio je zbirku pesama Kocke su bačene! (2015). Dobitnik je prve nagrade festivala za poeziju Protest u kulturi 2013. godine. Učestvovao je na European Poetry Slam Championship 2014. u Malmeu, Švedska. Piše poeziju, prikaze i kritiku, objavljuje u periodici, vodi i organizuje ciklus književnih čitanja i performansa Poetarium, uređuje blog za satiru Paradocs. Živi u Novom Sadu.

 

 


 

Branislav Živanović (1984, Novi Sad), osnovne i master studije završio je na Odseku za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Piše poeziju, esej i književnu kritiku. Aktivan kao rep artist. Zastupa ideju da se poezija govori – repoezija: verbalna perkusija sa ili bez instrumentalne pratnje, što promoviše kroz svoja muzička izdanja i pesničke i muzičke nastupe. Objavio je dve knjige poezije: Pogledalo (2010) [„Brankova nagrada“] i Crno svetlo (2012). Član je Društva književnika Vojvodine. Živi i radi u Novom Sadu.