uredništvo


Stevan Bradi─ç (1982, Novi Sad), osnovne studije zavr┼íio je na Odseku za komparativnu knji┼żevnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Diplomu mastera stekao u na univerzitetima u Novom Sadu i Stokholmu. Doktorirao je na Odseku za komparativnu knji┼żevnost u Novom Sadu. Pi┼íe poeziju, eseje, prikaze i kritiku, prevodi sa engleskog. Objavio je zbirke pesama Jastog (Novi Sad: Prelom, 2021), Na zemlji (Beograd: Tre─çi trg, 2017), U kotlarnici (Novi Sad: Adresa, 2013) i studije Nemi govor (Novi Sad, IK Zorana Stojanovi─ça, 2021), Nemogu─çi zavi─Źaj (┼áabac: Fondacija “Stanislav Vinaver”, 2020) i Simulacija i gastronomija (Beograd: Slu┼żbeni glasnik, 2012). Priredio je Logi─Źne pobune: antologija savremene srpske poezije (Beograd: Laguna, 2022) i Linije bekstva: antologija savremene poetske i vizuelne kulture u Novom Sadu (Novi Sad: Mra─Źna komora, 2022).Dobitnik je nagrade Vasko Popa za 2022. godinu. Zaposlen je na Odseku za komparativnu knji┼żevnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. ┼Żivi u Novom Sadu.


Jelena An─Ĺelovska je diplomirala dramaturgiju na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu. Dugogodi┼ínja aktivistkinja Novosadske Lezbejske Organizacije – NLO (2005-2016), kao i organizatorka javnih poetskih programa. Do sada je objavila dve knjige poezije, i ko-uredila dve antologije poezije Transporteri (Izdava─Źki zavod Forum, Mra─Źna komora, Novi Sad 2021.) i Ovo nije dom-pesnikinje o migraciji (Bulevar Books, Novi Sad 2017) za koju je dobila BeFem priznanje Bring the Noize, za feministi─Źku inicijativu u 2017. godini. Pisala je kolumne za portale Glif – portal za knji┼żevnost i kulturu, i Milica magazin; pisala je scenarije za animirane filmove. Njena poezija nalazi se u nekoliko antologija, i prevo─Ĺena je na engleski, nema─Źki, ma─Ĺarski i italijanski jezik. Sara─Ĺuje sa vizuelnim umetnicama/cima i muzi─Źarima. Uskoro se o─Źekuje njena nova knjiga poezije pod nazivom Ku─ça se nije mrdnula, u izdanju Partizanske knjige.


Marko Bogunovi─ç (1989, Novi Sad) ÔÇô Masterirao na Odseku za komparativnu knji┼żevnost i teoriju knji┼żevnosti na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 2015. godine. Pi┼íe kritike i eseje za ─Źasopise Zlatna greda, Polja, Letopis Matice srpske. Objavljivao sporadi─Źno i u drugoj periodici. Trenutno obra─Ĺuje istorijski materijal za prvi roman. Prevodi sa engleskog. ┼Żivi i radi u Novom Sadu.


Milica Denkovi─ç zavr┼íila master Novih likovnih medija, smer Intermedijalna istra┼żivanja na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Pro┼íla je put od ┼ítampanih medija do interneta ÔÇô od likovno-tehni─Źkog urednika do web foto┼żurnaliste. Bavi se fotografijom i digitalnom ilustracijom. Izlagala je na vi┼íe grupnih izlo┼żbi u zemlji i inostranstvu: Hrvatska, Ma─Ĺarska, Holandija, ┼ávedska. ─îlan je SULUV-a. Trenutno polje rada: web dizajn. Tako─Ĺe sve┼żi wordpress entuzijasta. ┼áira interesovanja: transmedijalno pripovedanje, kopirajt i kreativno pisanje. Voli da pi┼íe kratku prozu i slem poeziju.


Nikola Oravec (Novi Sad, 1984) pesnik, kriti─Źar i esejista, zavr┼íio je studije filozofije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Objavio je zbirku pesama Kocke su ba─Źene! (2015). Dobitnik je prve nagrade festivala za poeziju Protest u kulturi 2013. godine. U─Źestvovao je na European Poetry Slam Championship 2014. u Malmeu, ┼ávedska. Pi┼íe poeziju, prikaze i kritiku, objavljuje u periodici, vodi i organizuje ciklus knji┼żevnih ─Źitanja i performansa Poetarium, ure─Ĺuje blog za satiru Paradocs. ┼Żivi u Novom Sadu.


Branislav ┼Żivanovi─ç (1984, Novi Sad), osnovne i master studije zavr┼íio je na Odseku za komparativnu knji┼żevnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, gde je trenutno na doktorskim studijama. Pi┼íe poeziju, esej i knji┼żevnu kritiku. Aktivan kao rep artist. Zastupa ideju da se poezija govori ÔÇô repoezija: verbalna perkusija sa ili bez instrumentalne pratnje, ┼íto promovi┼íe kroz svoja muzi─Źka izdanja i pesni─Źke i muzi─Źke nastupe. Objavio je pet knjiga poezije: Pogledalo (2010) [ÔÇ×Brankova nagradaÔÇť], Crno svetlo (2012), Sidro (2017), Pesma galiota (2019) i Kargo (2022). ─îlan je Dru┼ítva knji┼żevnika Vojvodine. Zaposlen je na Odseku za komparativnu knji┼żevnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. ┼Żivi u Novom Sadu.